Krabi

Assalamualaikum & Hype!!

Bulan April ni.. Aku & my best-best friend akan melancong ke Krabi,Thai.. (macam jauh jak bunyi aa.. maka seberang M'sia ja)
** Ayat penegasan : Semua perempuan2 tulen ya!

Sejujurnya, sejak aku makin-makin membujang ni.. Inilah destinasi paling jauh akan aku pergi..
** Kecian kan..

Namun, Aku ada dilema yang aku rasa besar jua la sekarang ni..

Tunang aku a.k.a my future hubby nda tau pasal plan berjoka-joka aku ni!
** Kes besar ni kalau dia tau..

Lagi aku parah.. Tiket ke Krabi sudah dibeli sejak last year..
** Oleh sebab hal2 family sudah selesai hujung tahun yang lepas.. Aku pun nda sangka.. Kami akan merancang secara serius untuk menikah tahun ni..

RESAH aku, GELISAH pun aku..

Perasaan nda ketentuan ni betul-betul mengganggu emosi & perasaan.. Lagi2 seminggu lagi mo masuk bulan Mac..
** Macam cacing kepanasan ni..

Aku betul-betul nda tau macam mana mo bagitau dia ni..

Ya-lah.. Sudah la persiapan kahwin pun masih nda ketentuan..

Tiba-tiba aku mo pegi bersuka-suka melancong dengan kawan-kawan.. Apa cakap-nya nanti.. Tapi aku betul-betul sangat-sangat mahu pegi!!
** Selfish ka perasaan begini aa?? Huhu

Isu aku sekarang ni ialah SOAL KEPERCAYAAN

Ada beberapa situasi yang berlaku sebelum ni yang menyebabkan aku seriau mo bagitahu benda yang benar a.k.a jujur dalam segala hal..

Antaranya :-

Last year aku outstation ke KL-PD untuk beberapa hari.. Aku sudah TERANG2 bagitau.. Aku pegi atas urusan kerja.. Mulanya dia OK..

Dijadikan cerita.. Waktu malam aku free.. So, aku keluar lah dengan adik2 aku.. (Adik2 kandung aaa)

Sekalinya, entah macamana.. Masa kami makan2 di Times SQR.. Tiba2 HP aku teda line..

Sampai2 jak di hotel.. Berpuluh2 SMS & misscalled dari dia..
** Isi kandungan SMS tu nda payah cerita la.. Tapi semuanya berbaur cemburu yang membabi buta.. pra sangka yang nda-nda.. pendek kata semua ayat2 bikin sakit hati ni..

Aku pun hangat la.. Sapa la bah suka dituduh buat benda yang kita nda buat.. Kita jujur separuh mati.. Setia macam apa ja.. Tiba2 kena cakap2 yang nda-nda.. Perang SMS-la.. Perang2.. Sampai tahap SMS yang aku nda sanggup mo baca sudah..

At the end.. Aku kasi biar seja.. Semalaman aku berteman kotak tisu.. Perasaan ketika itu memang nda enak walaupun pemandangan cantik2 & moden2 terhidang di depan mata..

SITUASI KE-2 : Last year jua punya cerita.. Aku & my BFF sudah merancang mo pegi Kundasang..

Masa tu dalam hati huru-hara jua.. Macam mana mo bagitau si-chentahati..

Memandangkan perjalanan kami balik hari ja.. Last-last aku bagitau jua dia.. Tapi aku bilang aku jalan2 sama BFF.. Tapi tanpa menyatakan secara spesifik ke mana arah destinasi ku..

Sepanjang perjalanan tu.. Hati ku bercampur-campur.. Happy coz dia nda syak apa-apa.. Tapi gelora di dalam jiwa ku ni.. Tuhan saja yang tahu..

Namun, beberapa hari kemudian.. Aku dikantoikan oleh adik aku.. Bilang adik-ku.. "Best kan Kundasang sekarang!" Depan2 si-chenta hati lagi tu.. Aku buat-buat nda dengar tu statement.. Terus tukar topik..

Percaya atau tidak.. Sampai ke hari ni.. Topik Kundasang tidak pernah dibincangkan.. Selamat tuk setakat ini.. Nda tau hari akan datang!

SO..

Memandangkan aku bakal bernikah dengan si-chentahati tahun ni..

Aku nda mo terus2 berbohong.. Sebab hakikatnya aku pun nda suka ditipu walau apa pun alasan nya.. Kalau bulih biarlah transparent dalam segala hal..

Tapi dalam masa yang sama.. Aku nda pula sanggup mendengar ayat2 penolakan.. Kalau bulih aku mo dia menyokong apa yang aku buat..

Lepas tu.. Bila dia suda buat keputusan tuk sokong apa yang aku buat.. Bila aku teda disampingnya atau tiba2 aku hilang dari radar.. Jangan la pula dia membuat andaian2 yang nda-nda.. Coz aku tau limit aku..

SOALNYA. Tapi Bagaimana???

Untuk kes mo p melancong di saat-saat genting ni.. Aku dapat rasa dia akan bagi komen yang nda2.. Mesti dia rasa ditinggalkan.. Mesti dia cemburu punya lah!
** Haih!! Macam-macam bah aku imagine ni..

Ikut hati ku.. Mo jak aku bagitahu dia.. Aku terpilih dapat Trip melancong dari company..

Ahhh.. Lagi.. Sampai bila mo menipu?

Aku sayang dia bah!

Huh! Untuk kes aku ni.. Kamu ada idea atau cadangan ka? Ada ayat-ayat cinta yang bagus ka?

Labels